HVILKE MEDIKAMENTER BRUGES TIL UDRENSNING AF KVIKSØLV?

Det er hovedsageligt tre medikamenter som anvendes i Andrew Cutlers protokol til udrensning. Det ene kaldes ALA, det andet DMSA og det tredje DMPS. Herunder kan du læse lidt om de tre medikamenter.

ALA

Det danske navn er Alfa Lipon Syre. På engelsk kaldes det Alpha Lipoic Acid og har derfor forkortelsen ALA, som er det vi vil kalde det fremover. Det kan købes som almindeligt kosttilskud i helsekostforretninger under navnet ALA. Men her skal man være yderst forsigtig hvis man har mistanke om kronisk kviksølvforgiftning, for ALA sælges i kapsler eller tabletter på helt op til 600 mg. pr. kapsel, og det er langt, langt over den dosis man kan tåle. Men mere om det senere.

ALA er en naturligt forekommende antioxidant der findes i små mænger i næsten alle planter, men det fremstilles syntetisk. ALA har den egenskab, at det kan binde sig til tungmetaller som fx kviksølv, men også bly. Samtidig har ALA den store fordel at det kan krydse blod-hjerne-barrieren, som er den barriere i kroppen, der sikrer at skadelige stoffer i blodbanen ikke kommer ind i hjernens cerebrospinalvæske. Desværre kan kviksølv også krydse blod-hjerne-barrieren, og det er netop i hjernen, at kviksølvet lagres og skaber neurologiske og mentale forstyrrelse. Men ALA kan hente det ud ganske lidt ad gangen, hvis man bruger det på den rigtige måde.

DMSA

Dimercaptosuccinic Acid (DMS) er et syntetisk stof, som blev udviklet i 1950´erne til brug ved akutte kviksølvforgiftninger. DMSA kan binde sig til tungmetaller som f.eks. bly og kviksølv i indre organer, væv, knogler og muskler, men det kan ikke krydse blod-hjerne-barrieren som ALA kan. Man tager DMSA i sammenhæng med ALA, da DMSA kan afhjælpe eventuelle udrensnings-symptomer.

Der er nogen som ikke kan tåle DMSA, fordi det kan sætte gang i en overvækst af Candida albicans, som er en gærsvamp, som naturligt findes i vores tyktarm. Du vil hurtigt mærke, hvis det er tilfældet, for tarmsystemet kommer i uorden og du begynder måske at blive meget træt, føler dig oppustet og får måske diarré/forstoppelse. Hvis dette er tilfældet så hold pause fra kuren et døgns tid eller to og start op igen med DMPS i stedet for DMSA. 

DMPS

2,3-Dimercapto-1-propanesulfonic acid (DMPS) har en del til fælles med DMSA. Det er også et syntetisk stof og binder sig også til tungmetaller i kroppen men ikke i hjernen. DMPS påvirker ikke Candida, men er til gengæld et dyrere produkt, så derfor prøver mange gerne med DMSA først, medmindre de på forhånd ved at de har en følsomhed overfor Candida – fx i forbindelse med fødevareallegier etc. Når der er gået noget tid med udrensning, så tåler mange at vende tilbage til DMSA.

Der er en lille-bitte risiko for, at du er en af de få, der er overfølsom overfor DMPS. Hvis du er det, så skal du bruge DMSA. Hvis du heller ikke kan tåle DMSA, så er du på den. Men jeg har endnu aldrig stødt på problemet

 

HVOR KØBER DU ALA, DMSA OG DMPS?

Du skal først anskaffe medikamenterne. Du køber dem på internettet fra f.eks. Living Supplemets som har specialiseret sig i at lave kapsler i præcis de doser, som Cutler kuren anbefaler. Her er link til medikamenterne: www.livingsupplements.com. I venstre kollonne på dette site ser du henvininger til ALA, DMSA OG DMPS.

Inden du bestiller har du selvfølgelig allerede besluttet (eventuelt i samråd med Mit Liv Tilbage eller din helsevejleder) hvilken dosis, du skal begynde på. Når du modtager dem med posten, er du klar til at gå i gang.

 

Cutlerkuren i praksis:

“3-DAGES RUNDEN”

En runde består af tre dage med udrensningspiller og fire dages pause. I de sidste fire dage supplerer du med kosttilskud.

Du skal tage medikamenterne i 3 dage og derefter holde pause i minimum tre dage. Så får kroppens udrensningsorganer (lever, nyre osv.) tid til at hvile sig og du selv kan få lidt extra nattesøvn, for du skal nemlig tage medikamenterne både nat og dag efter et bestemt tidsskema, som beskrives nedenfor. I det følgende kalder vi en 3-dages-periode, hvor du tager de aktive medikamenter for en ”runde”.

DET ANBEFALEDE TIDSSKEMA FOR ALA + DMSA
Du kan vælge det ene af de to nedenstående døgnskemaer, som passer bedst til dig:

kl.  7.50 – 10.40 – 13.30 – 16.20 – 19.10 – 22.00 – 01.30 – 5.00
eller
kl.  8.50 – 11.40 – 14.30 – 17.20 – 20.10 – 23.00 – 02.30 – 6.00
(Bemærk at der er 2 timer og 50 minutters interval om dagen og 3 en halv times interval om natten. Det er muligt med et længere interval om natten fordi kroppens stofskifte nedsættes om natten. Det giver dig en mere sammenhængende nattesøvn).

PILLEBOKSEN

Læg dine piller i dosis-pilleæsken. Skriv det tidsinterval ind som du vælger – se eks. på billedet her:

Som nævnt ovenfor skal du tage medikamenterne ca. hver 3. time i tre dage – nat og dag. Det er derfor vigtigt du har en smartphone (eller andet udstyr), der kan sættes op til 7 alarmer, der kører døgnet rundt i de tre dage, som 3-dages runden varer. Hvis ikke det kører pr. automatik, så vil du opleve, at der går kludder i det.

HVORFOR HVER TREDJE TIME?

En del af årsagen til at Cutlers protokol er så sikker, skånsom og effektiv er netop at man tager medikamenterne i meget små doser hver tredje time, døgnet rundt i tre dage! Lad os forklare:
Al medicin man indtager, har en halveringstid. Halveringstiden er den tid det tager for kroppen at halvere koncentrationen af det aktive stof i blodet.

Under den 3-dages periode hvor man tager ALA+DMSA eller ALA+DMPS, ønsker man så vidt muligt at bevare en konstant mængde aktivt stof i blodet, så der er mindst mulig risiko for at der er frit kviksølv i blodet, som ikke er bundet til et af medikamenterne.
ALA`s og DMSA`s halveringstid er cirka 3 timer. Derfor sætter man tidsintervallet mellem indtagelse af medikamenterne til ca. hver tredje time.

For DMPS`s vedkommende er halveringstiden 8 timer så her kan man nøjes med at tage pillerne 3 gange i døgnet f.eks kl 7  – 15 – 23   (eller alternativt kl 6 – 14 – 22)

ADVARSEL!

Hvis du af en eller anden grund glemmer at tage din dosis på det rigtige tidspunkt, så må du kun overskride med max en halv time over tiden. Hvis der går længere tid, så skal du standse den runde du er i gang med og holde en pause i nogle dage, og så kan du begynde forfra igen. Årsagen til at du skal standse runden, er at hvis du går over en halv time over den tid, hvor det aktive stof er halveret i blodet, så begynder du muligvis at få en re-forgiftning af det frie kviksølv (og andre tungmetaller), som nu er i blodet. Disse op-og-ned-ture vil man gerne begrænse så vidt det er muligt. Så derfor gentager vi: Hvis du overskrider tiden med mere end halv time, så stands runden og vent nogle dage inden du begynder på en ny runde!

Erfaringen er at når alarmen lyder, så skal du ikke slukke den og stole på at du lige kan huske det nogle minutter senere. Hellere stands med det du er i gang med og få slugt dine piller. Hvis du er i gang med noget, du umuligt kan slippe lige nu og her, så tryk ”snooze” og tag dem når den ringer igen.

HVILKEN DOSIS SKAL DU STARTE PÅ?

Det er vigtigt at ramme den dosis, du kan tåle, men du kender den ikke på forhånd. Derfor starter du altid på en sikker, lav dosis. Nogle tåler ikke mere end 6-12 mg ALA, andre tåler 100-200 mg. Det almindelige er at begynde på 12-25 mg ALA sammen med 50 mg DMSA eller 25 mg DMPS og derefter trappe op eller ned afhængigt af om du slet ingenting mærker eller du måske får lidt for heftige udrensningssymptomer. Får du det mærkbart dårligt så standser du bare kuren og holder pause nogle dage. Derefter kan du begynde forfra på en lavere dosis (oftest en halvering).
Mærker du slet ingenting, så fordobler du dosis næste gang du tager en runde. Men normalt kun op til 50 mg ALA sammen med 50 mg DMSA.

HVOR LANG TID TAGER KUREN?

Det er meget individuelt hvor lang tid kuren tager. For nogles vedkommende er det 1 år. For andre 2-3 år. Der er mange faktorer der spiller ind, som afgøre hvor lang tid det tager. Fx hvor forgiftet man er. Hvor mange kviksølvplomber man har eller har haft. Hvor god er din krop til at udrense? Hvor sundt lever du, så du understøtter dine naturlige udrensningsorganer som hud, lever, nyre etc? Er kviksølvet blevet fjernet af en tandlæge, som ikke benytter en sikker metode, kan patienten blive endnu mere forgiftet af det kviksølvstøv, som opstår under udboringen, end han/hun var før udskiftningen.

KOSTTILSKUD

Kosttilskuddene er vigtige. Selvfølgelig kan det ikke erstatte, at du spiser sundt og varieret. Men når du udrenser kan de essentielle kosttilskud hjælpe dig. Listen herunder er den lidt mere skrabede version. Du kan tage andre tilskud oveni, men her er de vigtigste:

ESSENTIELLE KOSTTILSKUD:

Magnesium: (Magnesium Citrat). 50-100 mg kapsler flere gange om dagen. Gerne til morgenmad, frokost og evt. aftensmad. Hvis du kun kan købe 200 eller 400 mg. dosis-kapsler så går det også fint. Da kan du evt. nøjes med to gange om dagen, hvis det er 400 mg

Zink: 50-100 mg spredt ud over dagen. Især kobberforgiftede har godt af dette.

C-vitamin: Det skal være L-ascorbinsyre. Tag fra 4-12 gr. Stop før dirrrégrænse! Nogle tager op til 12 gram pr dag fordelt over dagen. C-vitamin undertrykker udrensningssymptomer. Nogle mener det er en kelator (binder kviksølv). Vi er endnu usikre på om dette er korrekt. C-vitamin er en effektivt antioxidant, som fjerner frie radikaler og oxidativ stress.

Bulk Powders sælger dem i poser: link: www.bulkpowders.dk/c-vitamin-pulver.html (Vi har kontaktet dem, og de har informeret os om, at det er L-ascorbinsyre)

E-vitamin: 1200 iu. Køb kun naturligt E-vitamin som begynder med d- (altså d-alpha-tocopherol). Den syntetiske form (dl-alpha-tocopherol) er mindre biooptagelig.

B-vitamin: B-complex

GODT RÅD: Tag kontakt til din lokale Matas og få dem til at give dig besked (sms/email), når de har tilbud på kosttilskud. De har rimeligt ofte tilbud på 3 dåser for 2´s pris. Hvis du så fx køber 3 af de dyreste så får du den ene gratis

Essentielle olier: Hørfrøolie, Omega 3, 6, 9. Spis 1-3 spsk. pr. dag til at genopbygge cellemembraner og reparere hjernen.

Her er et link til Nyborggård som sælger en god, friskpresset olie. Du kan vælge at købe en 3-liters dunk. Den er til heste, men det er akkurat samme indhold, som den til mennesker, men med ganske lidt bundfald til forskel. Så får du 3 liter for næsten samme pris som 1 liter. Tjek under ”vores produkter” og vælg ”hørfrøolie til husdyr”!  www.nyborggaard.dk

Du kan også vælge en endnu bedre løsning end at købe olie: Spis hørfrø, som du først blender i en kaffekværn eller lignende. Du kan ikke fordøje hele hørfrø. De går direkte igennem systemet uden at du får adgang til Omega 3-fedtsyrerne. Så blend dem til pulver før indtag.

 

ANDET DU KAN GØRE

Der er mange ting du kan gøre for at hjælpe kroppen med at helbrede. Men det er svært for mange, fordi det hele virker så uoverskueligt med alle de ting. Man bliver træt og mister modet inden man overhovedet er kommet i gang. Derfor er vores råd:

Kostforandring
Der findes et ordsprog der siger: ”Du er hvad du spiser”. Alt det vores celler er bygget af og det som vores immunforsvar skal bruge for at reparere skader og forhindre sygdom det skal komme et sted fra. Hvis ikke kroppen får de rette elemeneter, vitaminer, mineraler, sporstoffer, olier osv, så får man på et eller andet tidspunkt mangelsymptomer. Hvis man i stedet fylder stoffer på, som er fremmede for kroppen og som ikke kan bruges, så får man på et tidspunkt forgiftningssymptomer. Transfedtsyrer, syntetiske stoffer i mad.

Hvad lever du af? Hvad spiser du? Hvor mange måltider spiser du om dagen? Er du en snack´er? Er du vild med slik, chokolade, sodavand, kager og andre søde sager? Kosten er de byggesten som skal reparere din krop, både når du er rask og hvis du bliver syg. Den er også brændstoffet til dit nye aktive liv.

————————–

Hvis du vil høre om andres erfaringer med afgiftningskuren.
I de sidste 20 års tid er der opstået et verdensomspændende netværk af brugere, som med stor succes benytter Cutlers metode både på dem selv og deres børn. Dette netværk kan man med fordel koble sig på og dele erfaringer.

ONLINE ERFARINGSGRUPPER:

CureZone:

http://www.curezone.org/forums/f.asp?f=638

http://curezone.com/forums/f.asp?f=638

Yahoo group:

https://groups.yahoo.com/neo

http://health.groups.yahoo.com/group/Autism-Mercury/

http://health.groups.yahoo.com/group/frequent-dose-chelation/

Her følger et par videoer hvor Cutler bliver interviewet om baggrunden for og indholdet af hans kelations-protokol – herunder indvirkningen på autistiske børn: